ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠροβληματισμός στους ακτοπλόους από τη μείωση επιβατών τον Ιούνιο

Προβληματισμός στους ακτοπλόους από τη μείωση επιβατών τον Ιούνιο

Ανησυχητική τροπή έχει πάρει η ακτοπλοϊκή επιβατική κίνηση, καθώς ο Ιούνιος δείχνει μία πτώση, σε σχέση με πέρυσι πάνω από 10%, ενώ εξαιρουμένων των προσφύγων η πτώση είναι περίπου 4,5% σε όλες τις γραμμές από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».

Τα στοιχεία αυτά προβληματίζουν τους ακτοπλόους που περιμένουν να δουν πώς θα πάνε οι επόμενοι δύο μήνες (Ιούλιος και Αύγουστος), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα «τσιμπάει» ελαφρώς και το πετρέλαιο και συνεπακόλουθα και τα ναυτιλιακά καύσιμα, άρα και το κόστος λειτουργίας.

Η ακτοπλοΐα έρχεται από μία πολύ καλή χρονιά πέρυσι, καθώς εκτός της αυξημένης κίνησης, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, τα έσοδα της ωθήθηκαν και από τις προσφυγικές ροές.

Οπως εξηγούν παράγοντες του κλάδου, πέρυσι μέχρι και τον Ιούνιο, η κίνηση ήταν σε καλύτερα επίπεδα, από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, εξαιρουμένων των προσφύγων, στη συνέχεια λόγω του «σοκ» των capital controls η κίνηση τον Ιούλιο κατέρρευσε, αλλά τον Αύγουστο επανέκαμψε.

Φέτος, το πρώτο πεντάμηνο συνολικά η κίνηση κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά (+1,5%) σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο και ενώ αναμενόταν ανοδική κίνηση τον Ιούνιο, τελικά οι προσδοκίες δεν ευοδώθηκαν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο