ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠροκήρυξη 14 διαγωνισμών για την εκποίηση ακινήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Προκήρυξη 14 διαγωνισμών για την εκποίηση ακινήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Προκηρύχθηκαν 14 πλειοδοτικοί δημόσιοι διαγωνισμοί για την εκποίηση ακινήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τον Μάρτιο του 2018.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για το δεύτερο βήμα στην πορεία εξυγίανσης των εν λόγω ναυπηγείων, καθώς οι διαγωνισμοί καλύπτουν το λεγόμενο εμπορικό κομμάτι, η αξιοποίηση του οποίου απαιτείται για να δοθεί λύση στο ζήτημα ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων, ύψους άνω των 670 εκατ. ευρώ.

Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν το αργότερο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00μ.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση για τους 14 διαγωνισμούς, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να διεξάγουν το δικό τους ανεξάρτητο έλεγχο (νομικό, τεχνικό, κ.λπ.) για τα ακίνητα, καθώς και για το νομικό, και πραγματικό τους καθεστώς, λαμβανομένης υπόψη της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής C (2008) 3118 της 2ας Ιουλίου 2008 σχετικά με την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων από την ΕΝΑΕ (Επίσημη Εφημερίδα ΕΕ 27.8.2009, L 225, 104) και της ανακοίνωσης της Επιτροπής σχετικά την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων.

Επίσης, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε έναν ή σε περισσότερους ή σε όλους τους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται, υποβάλλοντας χωριστές έγγραφες σφραγισμένες προσφορές, για έκαστο από αυτούς, σε διακριτούς φακέλους, που ο καθένας θα φέρει σαφή εξωτερική ένδειξη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο