ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠροκαλούν ανησυχία οι κυβερνητικοί χειρισμοί για το μέλλον των δέκα περιφερειακών λιμανιών, υποστήριξε ο Ν. Σαντορινιός

Προκαλούν ανησυχία οι κυβερνητικοί χειρισμοί για το μέλλον των δέκα περιφερειακών λιμανιών, υποστήριξε ο Ν. Σαντορινιός

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενος από τον Χρήστο Λαμπρίδη, πρώην Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής ΥΝΑΝΠ, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν αιτήματος του τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση των δέκα λιμένων, την μετοχή των οποίων διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, όπως επισημαίνεται, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο χώρο των 10 λιμανιών.

«Ο κ. Πλακιωτάκης ανέθεσε ξανά στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε μελέτες αξιοποίησης των 10 Περιφερειακών λιμανιών, χωρίς να δεσμεύεται για τον τρόπο των επενδύσεων, μη εγγυώμενος το δημόσιο χαρακτήρα τους και έχοντας αποδεχτεί αναντίρρητα την αφαίμαξη των αποθεματικών των Οργανισμών από το ΤΑΙΠΕΔ, κίνηση που σταματά τους Οργανισμούς από να υλοποιήσουν τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς τους, αλλά δημιουργούν και μια αρνητική εικόνα για τη χρηματοοικονομική τους κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, ο ΣΥΡΙΖΑ με το Νόμο 4597/2019 δημιούργησε ένα νέο πλαίσιο αξιοποίησης των λιμανιών, αυτό των υποπαραχωρήσεων, που ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Τυχόν προσπάθεια ανατροπής του Νόμου με την κατάργηση του τέλους υπέρ των Οργανισμών, όπως έντονα προβάλλεται στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, αποτελεί μια ευθεία μεθόδευση που θα οδηγήσει στη μη βιώσιμη λειτουργία τους, έτσι ώστε η πώληση τους να φαντάζει σαν την μοναδική λύση «σωτηρίας» τους», σημείωσε.

Οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ, από την πλευρά τους, ενημέρωσαν για τις θέσεις της Ομοσπονδίας πάνω στο ζήτημα και έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο