ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠρος αξιοποίηση τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ

Προς αξιοποίηση τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ

Προς αξιοποίηση οδεύουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ,  Άρης Ξενόφος στο «2nd Athens – International Investment Synergies – Joint Ventures Forum» που διοργάνωσε το Ελληνο-Ελβετικό Επιμελητήριο, παρουσία διεθνών διπλωματικών αντιπροσωπειών.

«Με βάση τις προηγούμενες μελέτες μας μπορούμε να πούμε ότι πρώτα θα αξιοποιηθούν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας στη Βόρεια Ελλάδα και τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας στη Δυτική Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

«Αυτά τα λιμάνια έχουν αναμφισβήτητα έναν ισχυρό ρόλο να διαδραματίσουν, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των υποδομών της χώρας και εάν εξεταστούν από κοινού με το σύμπλεγμα σιδηροδρόμων και οδικών μεταφορών που επίσης αναπτύχθηκε, η Ελλάδα μετατρέπεται σε πύλη μεταφορών και εμπορίου προς την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Για τα 10 περιφερειακά λιμάνια, στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι να επανεξετάσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και της ολικής παραχώρησης (πώληση πλειοψηφικού ποσοστού), όπως συνέβη στις περιπτώσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ, πέρα από την μέθοδο της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά τις μαρίνες, στη φάση ωρίμανσης, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκονται αυτές της Θεσσαλονίκης (Αρετσού), της Ιτέας στην περιοχή Φωκίδας και η Κεφαλλονιά, καθώς και ο λιμένας Μυκόνου και η μαρίνα Ρόδου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο