ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ, ΕΞΑΝΤΑΣ και Πανεπιστημίου Πειραιώς

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ, ΕΞΑΝΤΑΣ και Πανεπιστημίου Πειραιώς

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ, το Ινστιτούτο ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στο τέλος επιστημονικής εκδήλωσης, με θέμα «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία», παρουσία του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστου Λαμπρίδη, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Άγγελος Κότιος και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών Ευάγγελος Μπεκιάρης.

Οι ομιλητές της επιστημονικής εκδήλωσης αναφέρθηκαν στην σημασία της συνεργασίας των τριών φορέων, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη στελεχών και παροχή εξειδίκευσης για τους εργαζόμενος στους ελληνικούς λιμένες, στους τομείς της εφοδιαστικής και των συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και σε παρεμφερείς τομείς όπως η ενέργεια, το περιβάλλον και η ναυπηγοεπισκευαστική.

Με τον τρόπο αυτό θα συνδεθεί με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο η έρευνα, η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η εξειδίκευση με την απασχόληση και την αγορά εργασίας, στο νέο και πιο απαιτητικό περιβάλλον  της λιμενικής βιομηχανίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής  Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και  ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Αναπλ. Καθηγητής κ. Άγγελος Παντουβάκης, ενώ στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν  ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης και πλήθος διακεκριμένων στελεχών της Ακαδημαϊκής & Ερευνητικής Κοινότητας, της Ναυτιλιακής & Λιμενικής Κοινότητας και του Λιμενικού Σώματος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο