ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠρόγραμμα εθελουσίας στον ΟΛΠ για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης

Πρόγραμμα εθελουσίας στον ΟΛΠ για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης

Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζομένους, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, πρόκειται να προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, σύμφωνα με εγκύκλιο που διένειμε η διοίκηση της εταιρείας στους εργαζομένους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ως κίνητρο για όσους πληρούν τα κριτήρια, δίνεται το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ το χρόνο, για πέντε έτη.

Το θέμα έχει προβληματίσει τους εργαζομένους, καθώς, όπως ανέφεραν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι περισσότεροι δεν δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία να συμμετέχουν σε αυτό, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που θα λαμβάνουν ως σύνταξη είναι σαφώς λιγότερα, σε σχέση με αυτά που παίρνουν τώρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

Παράλληλα, πηγές από την εταιρεία ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες συζητήσεις των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων του Οργανισμού με εκπροσώπους της διοίκησης, για τη διετή σύμβαση εργασίας που είχε ξεκινήσει το 2015 και λήγει στα τέλη του φετινού Ιουλίου, με τρίμηνη μετενέργεια. (σσ. το χρονικό διάστημα, μετά την παράταση ισχύος των ορών της ΣΣΕ, κατά το οποίο παραμένουν ενεργοί οι κανονιστικοί όροι των ΣΣΕ μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο