ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΡύπανση από πετρελαιοκηλίδα, στη Σαλαμίνα, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II»

Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα, στη Σαλαμίνα, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II»

Με πετρελαιοειδή και πίσσα γέμισε περιοχή, έκτασης 1,5 χλμ., μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων, στη Σαλαμίνα, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II».

Tο δεξαμενόπλοιο, που ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καύσιμα, βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα ενημερώθηκε η εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες απορρύπανσης, ενώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα στο λιμενίσκο Σεληνίων.

Στην περιοχή των Σεληνίων επιχειρεί συνεργείο 23 ατόμων της ανωτέρω εταιρείας με 5 βυτιοφόρα οχήματα και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.

Στην περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., πλωτός γερανός με πλωτά φράγματα, Ρ/Κ, παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη καθώς και βοηθητικό.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διενήργησε εκ νέου περιπολία στην περιοχή του συμβάντος. Στο σημείο της βύθισης του πλοίου έχουν ποντιστεί επάλληλες σειρές πλωτών φραγμάτων και αναμένεται εντός της ημέρας η ολοκλήρωση των εργασιών στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να εκκινήσουν οι εργασίες απάντλησης του φορτίου του. Επιπρόσθετα, στην ανωτέρω περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο