ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣε άνοδο η ναυπηγοεπισκευή στο λιμάνι του Πειραιά. Στο 11% τα δεξαμενιζόμενα πλοία, στο 7,4% τα επισκευαζόμενα στη ΝΕΖ

Σε άνοδο η ναυπηγοεπισκευή στο λιμάνι του Πειραιά. Στο 11% τα δεξαμενιζόμενα πλοία, στο 7,4% τα επισκευαζόμενα στη ΝΕΖ

Παραδόθηκε προς χρήση και επαναλειτουργεί, ύστερα από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, η πλωτή δεξαμενή “Πειραιάς Ι”.

Η εν λόγω δεξαμενή έχει μήκος 202 μ., εσωτερικό πλάτος 31 μ., ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων και μπορεί να υποδεχθεί πλοία με μεταφορική ικανότητα 40.000 τόνων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), κατά το α’ 9μηνο του 2019, η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στο λιμάνι του Πειραιά, παρά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της δεξαμενής “Πειραιάς Ι”, εμφανίζει άνοδο και τα δεξαμενιζόμενα πλοία έχουν αυξηθεί κατά 11%, ενώ και τα επισκευαζόμενα πλοία στη ΝΕΖ έχουν αυξηθεί κατά 7,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής και την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος, που θα συμβάλλουν και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο