ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΆνοδο 10% θα σημειώσει εφέτος η κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Συνάντηση υπ. Τουρισμού με την ΕΕΚΦΝ

Άνοδο 10% θα σημειώσει εφέτος η κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Συνάντηση υπ. Τουρισμού με την ΕΕΚΦΝ

Εκτενής ανάλυση των στοιχείων και των δεδομένων για την πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα την τρέχουσα χρονιά, αλλά και για τις προοπτικές της για το μέλλον πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας Θ. Κόντε με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μ. Κόνσολας και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την παγκόσμια τάση για την κρουαζιέρα, με μικρά πλοία έως 500 επιβατών, προκειμένου να μετατραπούν και άλλα, μικρότερα ελληνικά νησιά σε προορισμούς για την κρουαζιέρα.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας, μετά από δύο χρόνια υποχώρησης, εφέτος έχει εισέλθει σε ανοδικό κύκλο και εκτιμάται ότι η χρονιά θα «κλείσει» με άνοδο 10% σε σχέση με το 2018, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια επιβάτες θα επισκεφθούν τους ελληνικούς προορισμούς έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Κόντες, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ισχυρή τάση που καταγράφεται, από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες εντάσσουν στα προγράμματά τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, τόσο για το 2019, όσο και για το 2020.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θεοχάρης δήλωσε «Η Ελλάδα με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής είναι ο ιδανικός τόπος για τον θαλάσσιο τουρισμό. Με τον κλάδο της κρουαζιέρας και του yachting να αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Οι βάσεις έχουν τεθεί και προχωρούμε στα επόμενα βήματα ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας».

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας έθεσε ως στόχο τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών σε λιμάνια που αποτελούν προορισμούς για την κρουαζιέρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξει άμεσα, συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού με τα υπουργεία Υποδομών και Ναυτιλίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο