ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠρος σημαντικές εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά

Προς σημαντικές εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά

Η ναυτιλία, η ναυπηγοεπισκευή και η ναυπήγηση αποτελεί μια κομβικής σημασίας αλυσίδα αξίας για την ελληνική οικονομία, δήλωσε ο αν. υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πρώτη δράση μας λοιπόν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς είναι το να κατανοηθεί η ίδια η έννοια της αλυσίδας αξία και η ανάγκη των συνεργιών. Η δεύτερη αναφέρεται στο θέμα των υποδομών.

Γίνεται τεράστια προσπάθεια για την εξυγίανση και την επαναλειτουργία των μεγάλων ναυπηγείων της χώρας. Ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και πολύ σύντομα πιστεύουμε ότι θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις τόσο στην Ελευσίνα, όσο και στον Σκαραμαγκά.

Η τρίτη αναφέρεται στην ενίσχυση των προσπαθειών που γίνονται στον τομέα του ναυτιλιακού εξοπλισμού όπου αναπτύσσεται ένας πολύ αξιόλογος βιομηχανικός κλάδος. Προφανώς είμαστε μονάχα στην αρχή. Όμως έχει τεράστια σημασία ότι πετύχαμε την αντιστροφή της τάσης παρακμής και διάλυσης που παραλάβαμε και ήδη βρισκόμαστε σε φάση ανόδου και δυναμικής αναζήτησης των αναπτυξιακών προοπτικών».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο