ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτήριξη της ελληνικής ναυτιλίας σε περιβάλλον εκτός Ευρώπης ζήτησε από την ΕΕ ο Ν. Παπαθανάσης

Στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας σε περιβάλλον εκτός Ευρώπης ζήτησε από την ΕΕ ο Ν. Παπαθανάσης

Στην υποχρέωση της ΕΕ για τη στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται εκτός της Ευρώπης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε, μεταξύ άλλων, «Στηρίξαμε και εγκρίθηκε η πρόταση οδηγίας για τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία του καταναλωτή. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση του Ευρωπαίου καταναλωτή, ενώ επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα δικαιώματά του.

Στηρίξαμε, επίσης, την πρόταση οδηγίας με θέμα τη δημοσιότητα των οικονομικών στοιχείων εταιρειών με ιδιαίτερα υψηλά έσοδα, που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός υποστήριξε την ελληνική θέση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Οι παρεμβάσεις του ολοκληρώθηκαν με την ανάγκη προώθησης ενός σχεδίου για τη ψηφιοποίηση των τουριστικών δραστηριοτήτων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο