ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτην ατζέντα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με την Κρήτη και της Θεσσαλονίκης με το ΒΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα

Στην ατζέντα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με την Κρήτη και της Θεσσαλονίκης με το ΒΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με την Κρήτη και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα συζητήθηκαν στην συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα και του γενικού γραμματέα Κωνσταντίνου Λούλη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο υφυπουργός Τουρισμού και ο γενικός γραμματέας έθεσαν, επίσης, το ζήτημα του επανασχεδιασμού του χάρτη των άγονων γραμμών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη προχωρήσει στην αύξηση του προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές από τα 90 εκατ. ευρώ στα 130 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συζήτησε με τον κ. Πλακιωτάκη και τα ζητήματα που συνδέονται με την κρουαζιέρα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την παραχώρηση λιμενικών εγκαταστάσεων σε εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας στα μεγάλα λιμάνια που αποτελούν προορισμούς και έχουν προοπτικές λειτουργίας ως home port.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε, επίσης, το ζήτημα της αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου. Επισήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, δημιουργούνται νέες προοπτικές και η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών είναι μονόδρομος αφού θα πρέπει να αλλάξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να δημιουργηθούν νέες ειδικότητες  σε τομείς, όπως:

– Λιμενικά Έργα.

– Καταδύσεις στις Πλατφόρμες Πετρελαίου.

– Αρχαιολογική ανεύρεση και ανέλκυση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο