ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτην κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων προσανατολίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας

Στην κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων προσανατολίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας

Στην κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων προσανατολίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αυτό ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας στο metaforespress.gr, σημειώνοντας παράλληλα ότι «τάση για αλλαγές» υπάρχει και για την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.

Σημειώνεται ότι η ΔΑΛ ιδρύθηκε το 2016, με στόχο τη διασφάλιση της κανονιστικής αρμοδιότητας του ελληνικού δημοσίου στα λιμάνια, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Η ίδρυση της είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, με το επιχείρημα του “συνωστισμού” των λιμενικών αρχών.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό νόμο, η ΔΑΛ, αποτελεί δημόσιο φορέα, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, στον οποίο ανατίθεται η άσκηση των διοικητικής φύσης εξουσιών/αρμοδιοτήτων, οι οποίες αφαιρούνται από τους Οργανισμούς Λιμένα, δυνάμει των διατάξεων των «Συμβάσεων Παραχώρησης», λόγω της ιδιωτικοποίησης, σε συνεργασία με τη ΡΑΛ και τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτησή της, η ΔΑΛ, τον τελευταίο μήνα, απομάκρυνε από την περιοχή του Τύμβου Σαλαμίνας 9 ναυάγια.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να απομακρυνθούν και τα 64 ναυάγια από την ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας περιοχή Τύμβου Σαλαμίνας», επισήμανε η Αρχή.

Φώτης Φωτεινός

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο