ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την επέκταση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την επέκταση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ

Στην τελική ευθεία και συνάμα, την πιο κρίσιμη εισέρχεται ο διαγωνισμός για την επέκταση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ.

Από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εγκρίθηκε η πρόσκληση υποβολής προσφορών για τη συμμετοχή στο 2ο στάδιο του διαγωνισμού, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διαγωνιστική διαδικασία, στο δεύτερο και τελικό στάδιο, τα έξι σχήματα, που επιλέχθηκαν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου, θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές και τεχνικές προσφορές.

Το έργο «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής» αποτελεί μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει ο ΟΛΘ στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΘ και πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τη θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη λιμενική βιομηχανία, καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία εμπορευματοκιβωτίων κύριων γραμμών (Ultra Large Container Vessels), χωρητικότητας έως 24.000 TEUs.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, το έργο της επέκτασης του 6ου προβλήτα περιλαμβάνει:

-Την κατασκευή νέου πρόσθετου κρηπιδώματος μήκους 513 μέτρων, εκ των οποίων τα 470 μέτρα έχουν ωφέλιμο βάθος  -17,7μ.

-Την κατασκευή πρόσθετης χερσαίας ζώνης, πλάτους 306,5 μέτρων, κατά μήκος του νέου πρόσθετου κρηπιδώματος.

-Συμπληρωματικά έργα υποδομής ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργικότητα του νέου κρηπιδώματος και της αντίστοιχης χερσαίας ζώνης.

Για το β’ στάδιο του διαγωνισμού επελέγησαν τα ακόλουθα σχήματα:

1.ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ (Κ/Ξ) TERNA SA – EIFAGGE GENIE CIVIL MARINE

2.ARCHIRODON GROUP NV

3.ΣΥΜΠΡΑΞΗ INTRAKAT CONSTRUCTIONS SA – INTERCANTIERI VITTADELLO SPA–SALES SPA

4.Κ/Ξ MYTILINAIOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA

5.Κ/Ξ AVAX SA – ETERMAR SA – NV BESIX SA

6.Κ/Ξ ACCIONA CONSTRUCCION SA – DREDGING INTERNATIONAL NV.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε σχετικά: «Η ΟΛΘ Α.Ε. προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τις διαδικασίες για την επέκταση του 6ου Προβλήτα. Ένα έργο που θα επιτρέψει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης να αξιοποιήσει στο έπακρο το συγκριτικό του πλεονέκτημα ως θαλάσσια πύλη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και να καταστεί κόμβος Συνδυασμένων Μεταφορών για την ευρύτερη περιοχή.

Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται συνεχώς σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών, υλοποιώντας ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα το όποιο αντικατοπτρίζει πλήρως το όραμα και την ισχυρή πεποίθηση των μετόχων της ΟΛΘ Α.Ε. ότι το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί μοχλό ανάπτυξης με ισχυρά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο