ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτο τραπέζι η επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Στο τραπέζι η επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση εργάζεται για το θέμα της επαναφοράς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά έστειλε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, απαντώντας στο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σε συνάντηση του δ.σ. της Συνομοσπονδίας με τον υφυπουργό, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου πρότειναν σειρά μέτρων στην κατεύθυνση της συνολικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, επ’ ωφελεία και των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η προώθηση-διαφήμιση των τοπικών προϊόντων με την προσθήκη του «shopping» στην εμπειρία των επισκεπτών, η στήριξη του θεσμού των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών υποδοχής των τουριστών και του δικτύου μεταφορών σε όλη τη χώρα, η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της κρουαζιέρας για την εμπορική αγορά στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια της χώρας κ.ά.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, που αποσκοπούν στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών στην αγορά και την ενδυνάμωση της εικόνας του ελληνικού τουρισμού, με προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού και τους 12 μήνες του χρόνου και καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού προς τους επισκέπτες της κρουαζιέρας εστιασμένη στα τοπικά ελληνικά προϊόντα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο