ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ«Στο 50% έφτασε η ανεργία των ναυτεργατών», υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ. Οι απογεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στους 4.054

«Στο 50% έφτασε η ανεργία των ναυτεργατών», υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ. Οι απογεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στους 4.054

Διόγκωση της ανεργίας των ναυτεργατών διαπιστώνει η ΠΕΝΕΝ. Η Ένωση υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία των ναυτεργατών έχουν, εδώ και πολύ καιρό, πάρει μια σταθερή ανηφορική πορεία, η οποία όχι μόνο δεν ανακόπτεται, αλλά παραμένει επί σειρά μηνών σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις της ΠΕΝΕΝ η ανεργία στον χώρο αγγίζει το ποσοστό του 50%.

Στα μέσα Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΝΕ, οι απογεγραμμένοι άνεργοι ήταν 4.054, αριθμός πρωτοφανής για τον ναυτεργατικό χώρο, τουλάχιστον την τελευταία 15ετία, όπως αναφέρει η Ένωση.

«Πρωταθλητές» στην ανεργία αναδεικνύονται κατά σειρά οι Α΄ Πλοίαρχοι (410), οι Γ΄ Πλοίαρχοι (388), οι Β΄ Πλοίαρχοι (302).

Ακολουθούν οι Θαλαμηπόλου Α΄ (366) και στην συνέχεια οι Λοστρόμοι (293), οι Ναύτες (260), οι Ναυτόπαιδες (230), οι επίκουροι (257).

Μεγάλος είναι επίσης ο αριθμός των άνεργων Μηχανικών, μπροστά βρίσκονται οι Γ΄ Μηχανικοί (247) και ακολουθούν οι Α΄ Μηχανικοί (246).

Σύμφωνα με τους ακτοπλόους, τον ΣΕΕΝ, τα ζημιογόνα αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου ξεπερνούν την τρέχουσα περίοδο τα 25 εκατ. το μήνα και για να καλυφθούν πρέπει να αυξηθούν κατά 75% τα τρέχοντα μισθώματα συμβάσεων του Covid – 19.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο