ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτο 90% το νότιο τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ της Cosco, έρχονται 5 νέες γερανογέφυρες

Στο 90% το νότιο τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ της Cosco, έρχονται 5 νέες γερανογέφυρες

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στο νότιο τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο διαχειρίζεται η Cosco.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Oι εργασίες, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, βρίσκονται στο 90% και έως τα τέλη Ιανουαρίου υπολογίζονται στο 97% – 98%, σηματοδοτώντας την έλευση πέντε νέων γερανογεφυρών.

Ωστόσο, η εμπορική του λειτουργία συναρτάται άμεσα από την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εργασιών στο προβλήτα πετρελαιοειδών.

Με την περάτωση του νότιου τμήματος, ο προβλήτας ΙΙΙ θα διαθέτει ετήσια δυναμικότητα 3 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων και, σε συνδυασμό με τα 3,2 εκατ. του προβλήτα ΙΙ, σημαίνει ότι η Cosco θα μπορεί να διαχειρίζεται 6,2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.

Εάν σε αυτά προστεθούν τα 1 εκατ. εμπορευματοκιβώτια του προβλήτα Ι του ΟΛΠ, τότε συνολικά ΟΛΠ και Cosco θα μπορούν να διαχειρίζονται 7,2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια σε ετήσια βάση (πέρσι ΟΛΠ και Cosco διακίνησαν 3,74 εκατ.).

Ο προϋπολογισμός του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ ανέρχεται στα 143.295.000 ευρώ, ενώ η έναρξη των εργασιών έγινε τον Φεβρουάριο του 2015.

Το ωφέλιμο βάθος του δυτικού τμήματος στην προβλήτα ΙΙΙ είναι 18,50 μ., ενώ το συνολικό εμβαδό 136.000m2.

Συνολικά, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν 7.000.000 τόνοι υλικοί επίχωσης και 145.000 m3 σκυροδέματος, αλλά και 40 κυψελωτά κιβώτια οπλισμένου σκυροδέματος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο