ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣυγκρότηση Επιτροπής Τεχνικών Συμβούλων για την ανέλκυση ναυαγίων στο λιμάνι της Ελευσίνας

Συγκρότηση Επιτροπής Τεχνικών Συμβούλων για την ανέλκυση ναυαγίων στο λιμάνι της Ελευσίνας

Τεχνογνωσία στο έργο της ανέλκυσης των επικίνδυνων- επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων από τον κόλπο της Ελευσίνας θα προσφέρει στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας τριμελής Ειδική Τεχνική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε από ειδικούς συμβούλους/εμπειρογνώμονες του ΕΜΠ και θα προσφέρει το έργο της αδαπάνως.

Ειδικότερα, η Επιτροπή συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, μετά από σχετική εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Απόστολου Καμαρινάκη, εν όψει των εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων που απαιτούνται για την ασφαλή απομάκρυνση των επικίνδυνων πλοίων, τα οποία επιβαρύνουν επί σειρά ετών τη θάλασσα της Ελευσίνας.

Έργο της Επιτροπής θα είναι τόσο η αξιολόγηση των τεχνικών μελετών που θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι ανάδοχοι κατά τη διενέργεια διαγωνισμών, όσο και η επίβλεψη του έργου σε κάθε φάση των εργασιών, ώστε να διασφαλίζονται και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από ειδικούς με εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα ναυτικής τεχνολογίας και θαλασσίων μεταφορών.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Μιχαήλ Μαντζαφός, διπλ/χος μηχανολόγος-μηχανικός, τεχνικός σύμβουλος Ναυτιλιακών Θεμάτων HELLENIC LLOYD’S/LLOYD’S REGISTER GROUP και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας.

Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν ο Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, καθηγητής ΕΜΠ, κοσμήτορας Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων-Μηχανικών ΕΜΠ, διδάσκων Μαθημ. Υδροστατική και Ευστάθεια Πλοίου Ι και ΙΙ, διευθυντής του Εργαστηρίου Ναυτικής & Θαλάσσιας Υδροδυναμικής του ΕΜΠ, και ο Νικόλαος Βεντίκος, αν. καθηγητής Ναυπηγών Μηχανολόγων-Μηχανικών ΕΜΠ, διευθυντής του Τομέα Μελέτης Πλοίου και Θαλασσίων Μεταφορών, ειδικός σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης και εκτίμησης κινδύνου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο