ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣυμφωνία ΕΤΕπ – ΔΕΠΑ για την κατασκευή του πρώτου πλοίου τροφοδοσίας LNG για ναυτιλιακή χρήση στην αν. Μεσόγειο

Συμφωνία ΕΤΕπ – ΔΕΠΑ για την κατασκευή του πρώτου πλοίου τροφοδοσίας LNG για ναυτιλιακή χρήση στην αν. Μεσόγειο

Συμφωνία για τη χρηματοδότηση με ποσό έως 20 εκατ. ευρώ, της κατασκευής ενός νέου πλοίου τροφοδοσίας LNG για ναυτιλιακή χρήση (LNG bunkering vessel) στην Ελλάδα, που θα έχει έδρα τον Πειραιά, υπέγραψαν ΔΕΠΑ και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Πρόκειται για ένα πλοίο χωρητικότητας 3.000 κυβικών μέτρων LNG, το πρώτο αυτού του είδους στην Ελλάδα και στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα τροφοδοτείται από τη Ρεβυθούσα και θα ανεφοδιάζει πλοία τόσο στον Πειραιά αλλά και σε άλλα λιμάνια της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Δ. Ξιφαράς και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Andrew McDowell, παρουσία του προέδρου Δ.Σ. της ΔΕΠΑ Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Η δανειακή σύμβαση έχει την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI / Juncker Plan) και θα καλύπτει το 50% του κόστους κατασκευής του πλοίου. Για τη ναυπήγηση του πλοίου η ΔΕΠΑ έχει εξασφαλίσει επιπλέον 8,9 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος BlueHubs που συντονίζει, με στόχο την επέκταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου στις θαλάσσιες μεταφορές της ανατολικής Μεσογείου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο