ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣυνάντηση ΕΕΣΥΜ με τον αν. υπουργό Ναυτιλίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν

Συνάντηση ΕΕΣΥΜ με τον αν. υπουργό Ναυτιλίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η νέα συνάντηση αντιπροσωπείας της διοίκησης του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ) με τον Νεκτάριο Σαντορινιό, αν. υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία των κ.κ. Διονυσίου Τεμπονέρα, γ.γ. Ναυτιλίας, Χρήστου Λαμπρίδη, γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.

Στη συνάντηση από πλευράς ΕΕΣΥΜ συμμετείχαν, οι κ.κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, πρόεδρος, Χάρης Λαμπρόπουλος, αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ, Απόστολος Καμαρινάκης, γενικός γραμματέας, υποναύαρχος ΛΣ εα, Μιχάλης Σακέλλης, μέλος και πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Ν και η κα Ηρώ Δουμάνη, εκπροσωπώντας τον Απόστολο Κενανίδη, αντιπρόεδρο ΕΕΣΥΜ και πρόεδρο ΟΦΑΕ.

Από τη συνάντηση του Ε.Ε.ΣΥ.Μ με τον αν. υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, και τους συνεργάτες του.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το σχέδιο νόμου «Τροποποιήσεις στον ν. 2932/2001 – Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές» σχετικά με την ακτοπλοΐα, οι εξελίξεις και τα επόμενα βήματα της σχετικής εργασίας ανάπτυξης ενός Στρατηγικού Δικτύου Νησιωτικών Μεταφορών στο Αιγαίο με κομβικές και περιφερειακές συνδέσεις και συνδυασμό μεταφορικών μέσων που προωθείται από τον ΕΕΣΥΜ σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και τον Σ.Ε.Ε.Ν, καθώς και οι σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες στον χώρο των μεταφορών, θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον ΕΕΣΥΜ και τα μέλη του.

Ο κ. Σαντορινιός και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις πρωτοβουλίες του ΕΕΣΥΜ, επιβεβαίωσαν τη βούληση του υπουργείου για ενδυνάμωση της συνεργασίας και συμφώνησαν σε νέα συνάντηση στις αρχές Ιουνίου, με ευρύτερη συμμετοχή και άλλων εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο