ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣυνάντηση κορυφής: Ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco Xu Lirong στο υπουργείο Ναυτιλίας

Συνάντηση κορυφής: Ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco Xu Lirong στο υπουργείο Ναυτιλίας

Συνάντηση κορυφής στο υπουργείο Ναυτιλίας. Με τον πρόεδρο της China Cosco Shipping Xu Lirong συναντάται, σήμερα το απόγευμα, ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η συνάντηση διεξάγεται μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα κεντρικά γραφεία της Cosco στη Σαγκάη, αλλά και πριν από την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στην Αθήνα, στις 10 – 12 Νοεμβρίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, ωκεανός

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί γύρω από το master plan του ΟΛΠ και τις επενδύσεις, ύψους 611 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η ΕΣΑΛ και γενικότερα, γύρω από την στρατηγική της Cosco, ώστε ο Πειραιάς να αναρριχηθεί στο top 3 των μεγαλύτερων λιμένων της Ευρώπης.

Η κινεζική πλευρά αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για τη δημιουργία του τέταρτου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων, η οποία απορρίφθηκε από την ΕΣΑΛ, όπως και για την επέκταση του car terminal στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Σημειώνεται ότι στις συγκεκριμένες επενδύσεις είχαν εκφράσει αντιρρήσεις οι δήμαρχοι Περάματος και Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αλλά και ναυπηγοεπισκευαστές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το master plan του ΟΛΠ συρρικνώνει την ζώνη της ναυπηγοεπισκευής.

Οι δυο ανωτέρω πρόσθετες επενδύσεις αναμένεται να κατατεθούν, εκ νέου, στο μέλλον, αφού αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι το εγκεκριμένο master plan του ΟΛΠ περιλαμβάνει σειρά επενδύσεων, όπως νέο σταθμό κρουαζιέρας, ξενοδοχεία, αποθήκες, κα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο