ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣυνάντηση ΠΝΟ – ΣΕΕΝ για την ΣΣΕ, οι απόψεις της ΠΕΝΕΝ

Συνάντηση ΠΝΟ – ΣΕΕΝ για την ΣΣΕ, οι απόψεις της ΠΕΝΕΝ

Πραγματοποιήθηκε, στις 30/5/2017, συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και της διοίκησης της ΠΝΟ, με θέμα την ανανέωση της ΣΣΕ ακτοπλοϊκών πλοίων και Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών γραμμών.

Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατήγγειλε την εκτεταμένη παραβατικότητα που σημειώνεται από την πλειοψηφία των Ναυτιλιακών εταιριών που ανήκουν στον ΣΕΕΝ σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τις ΣΣΕ.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι διαπιστώνεται η καταστρατήγηση της ΣΣΝΕ και της Δ.Σ 180 σχετικά με την οργάνωση και εφαρμογή του χρόνου εργασίας των Ναυτικών στα παραπάνω πλοία. Το φαινόμενο αυτό επηρεάζει αρνητικά και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και των Ναυτεργατών.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε η συντριπτική πλειονότητα των εταιριών δεν καταβάλουν την αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση και σειρά ακόμη έξτρα αμοιβές, επιδόματα κ.λπ.

Σημείωσε επίσης το φαινόμενο της απλήρωτης ναυτικής εργασίας, την αντικανονικότητα στις συνθέσεις των πλοίων (επάνδρωση), τα επιβαρυμένα δρομολόγια που εγκρίνονται από το Σ.Α.Σ και σειρά ακόμη προβλημάτων που διαμορφώνουν αφόρητες και άθλιες συνθήκες εργασίας για τους Ναυτεργάτες .

Σχετικά με την επάνδρωση επισήμανε ότι ο νόμος 4150/2013 και οι Υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αυτός εφαρμόσθηκε συνιστούν μια επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών και επιβαρύνουν δραματικά τις εργασιακές τους σχέσεις με φαινόμενα την εντατικοποίηση της εργασίας, υπερεργασία με εξαντλητικά ωράρια εργασίας σε καθημερινή βάση τα οποία παράγουν την υπερκόπωση και ακολούθως την πρόκληση ναυτικών ατυχημάτων και ταυτόχρονα επιδρούν και στην ίδια την ασφάλεια των πλοίων και της ναυσιπλοΐας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο