ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣυσκέψεις τοπικών φορέων για την ενίσχυση της κρουαζιέρας της Καβάλας

Συσκέψεις τοπικών φορέων για την ενίσχυση της κρουαζιέρας της Καβάλας

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, που όπως ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βρίσκεται στο επίκεντρο σειράς πρωτοβουλιών που λαμβάνουν οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς της Καβάλας.

Το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο και η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα (ΟΛΚ) ξεκίνησαν σειρά επαφών και συζητήσεων σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων για το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια που οι κάτοικοι της Καβάλας έβλεπαν το ένα μετά το άλλο τα κρουαζιερόπλοια να καταπλέουν στο λιμάνι της πόλης, προσδοκώντας ποίκιλα οφέλη από τη συγκεκριμένη μορφή του θεματικού τουρισμού.

Η τετραετία 2013 – 2016 ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της Καβάλας για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» κατέπλεαν μέχρι και 26 κρουαζιερόπλοια κατ’ έτος μεταφέροντας περισσότερους από 25.000 επιβάτες που αποβιβάζονταν στην πόλη, σε σύγκριση με τα πέντε ή επτά κρουαζιερόπλοια που κατέπλεαν τα προηγούμενα χρόνια. 

Σήμερα, οι ίδιοι φορείς (Δήμος Καβάλας, Επιμελητήριο, Οργανισμός Λιμένα Καβάλας) κάθονται ξανά στο ίδιο τραπέζι σε μια προσπάθεια, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί τους, αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο