ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤΑΙΠΕΔ: Αυξημένα κατά 112% τα κέρδη των 10 περιφερειακών λιμένων το 2016

ΤΑΙΠΕΔ: Αυξημένα κατά 112% τα κέρδη των 10 περιφερειακών λιμένων το 2016

Αισθητή βελτίωση κερδοφορίας, για το 2016, σημείωσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι 10 Οργανισμοί Λιμένων, όπου το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί τον μοναδικό μέτοχο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, και βάσει των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων του 2016, η θετική αυτή εικόνα αποτελεί «αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης από τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μέσω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης που γίνεται και με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ» καταλήγει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο.

Ειδικότερα, ο μέσος όρος αύξησης των κερδών σε ετήσια βάση διαμορφώνεται ως εξής:

  • Μέσος όρος των 9 Οργανισμών Λιμένων (χωρίς την Πάτρα) με στοιχεία σε ΔΛΠ = 112%
  • Μέσος όρος των 10 Οργανισμών Λιμένων μαζί με τον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας = 1227%. Η Πάτρα έκλεισε με κέρδη το 2016, ωστόσο η τόσο μεγάλη διαφορά προκύπτει από λογιστικές εγγραφές παγίων στοιχείων του έτους 2015, όπου ο Οργανισμός παρουσίασε ζημία -12.384.127 ευρώ.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, έξι λιμάνια (Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Κέρκυρα, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη) κατέγραψαν θετικό πρόσημο, για το 2016, ενώ αρνητικό (Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Λαυρίου, Πάτρας).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο