ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤεκτονικές αλλαγές στο παγκόσμιο εμπόριο. «Σπάει» ο νο1 liner, η Maersk σε logistics και ενέργεια

Τεκτονικές αλλαγές στο παγκόσμιο εμπόριο. «Σπάει» ο νο1 liner, η Maersk σε logistics και ενέργεια

Η δραματική μείωση των ναύλων και της τιμής των καυσίμων, που οδήγησαν σωρευτικά σε «μη ικανοποιητικά» οικονομικά αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο του έτους και όχι μόνο, οδήγησαν τη νούμερο 1 εταιρεία του κόσμου στους liners, τη δανέζικη Moller-Maersk σε απόσχιση δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «σπάει» σε 2 κομμάτια: Στον τομέα των Μεταφορών και των Logistics και στον τομέα της Ενέργειας (για αναλυτικά στοιχεία, πατήστε εδώ).

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια.

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χαμηλές τιμές των ναύλων στα εμπορευματοκιβώτια, ενώ οι δραστηριότητες στον τομέα του πετρελαίου έχουν πληγεί από τη “βουτιά” των τιμών του αργού πετρελαίου.

Τον Αύγουστο, η Moller-Maersk ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία του β’ τριμήνου διαμορφώθηκε πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων και περίπου 90% κάτω, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του δευτέρου τριμήνου υποχώρησαν σε 101 εκατ. δολάρια,  από 1,07 δισ. δολάρια πέρυσι, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν κατά 16%, σε 8,86 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η δανέζικη εταιρεία είναι η νο1 στους liners, με μερίδιο αγοράς 15,4%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο