ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤην τήρηση μέτρων ασφαλείας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ζητά το Συνδικάτο Μετάλλων

Την τήρηση μέτρων ασφαλείας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ζητά το Συνδικάτο Μετάλλων

Την κωλυσιεργία των ελέγχων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας κατήγγειλαν εκπρόσωποι του συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου του Νομού Αττικής, σε συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου τόνισαν μάλιστα ότι δεν παίρνουν απαντήσεις στις καταγγελίες που κάνουν στα αρμόδια όργανα.

Παράλληλα, ζήτησαν να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και κατήγγειλαν ότι δεν γίνονται με τον προβλεπόμενο τρόπο οι έλεγχοι, αλλά ούτε και οι εργασίες στο πλοίο «ΑΕΟΛΟΣ» (πρώην ΜΟΒΥ LOVE) το οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη αμιάντου.

Επιπλέον, ζήτησαν να καθαριστεί όλο το πλοίο από τον αμίαντο, να ελεγχθούν όσοι τυχόν ανέπνευσαν αμίαντο, καθώς και να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος και σε άλλο (αδελφό όπως είπαν) πλοίο που έχει ελλιμενιστεί στη Δραπετσώνα.

Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα γίνει έλεγχος σε όλο το πλοίο και ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπουν οι προδιαγραφές για την αφαίρεση του αμιάντου από ολόκληρο το σκάφος.

Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου ζήτησαν ακόμα την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ξαναλειτουργήσουν οι μικτές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας και να γίνονται συνεχώς έλεγχοι.

Τέλος, κατέθεσαν επτά γραπτές καταγγελίες για την κατάσταση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο