ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤο λιμάνι της Πάτρας μπορεί να αποτελέσει «όχημα ανάπτυξης», υποστήριξε η νέα διοίκηση

Το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να αποτελέσει «όχημα ανάπτυξης», υποστήριξε η νέα διοίκηση

Επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας (ΟΛΠΑ), με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης του Οργανισμού.

Τον κ. Φαρμάκη υποδέχθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Παναγιώτης Τσώνης, παρουσία της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Ερασμίας Κάνιστρα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του λιμένα της Πάτρας, στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει χαράξει η κυβέρνηση, και συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τον Οργανισμό.

Ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι το λιμάνι αποτελεί όχημα ανάπτυξης για την περιφερειακή και την εθνική οικονομία, και τόνισε ότι ο Οργανισμός δίνει μεγάλη βαρύτητα στον όρο «διασφάλιση» σε όλους τους τομείς της λειτουργίας και της δραστηριότητάς του (δημόσιο συμφέρον, επενδύσεις, έσοδα, θέσεις απασχόλησης κ.ά.).

Επεσήμανε ότι θα επιδιώξει τον διάλογο και τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με θεσμικούς εκπροσώπους και χρήστες του λιμανιού της Πάτρας, για να συγκεντρώσει τις απόψεις και τις προτάσεις τους στα βασικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Επιτέλους ενα καλό νεο για την πόλη μας. Τοπικοι φορεις αλλα και μεγαλες εταιριες πιεζουν για τα αυτονοητα εδω και χρονια. Το γεγονος οτι απο το συγκεκριμενο λιμανι γινονται εξαγωγες θα επρεπε να το εχουν τακτοποιησει νωριτερα. Ολες οι μεγαλες εταιριες της Πελοπονησου απο εδω εξαγουν τα προιοντα τους. Εταιρίες οπως η Αχαΐα Κλάους, η οινοπνευματοποιία «Β.Γ. Σπηλιόπουλος» , η Αθηναική Ζυθοποιία κ.α.

    30 Οκτωβρίου, 2019
  • Να συμπληρωσω κε Μαντακα οτι οι εταιριες που αναφέρεται συνεχίζουν , μεσα στην κριση, να επενδύουν στην Πάτρα όταν άλλες περιμένουν τα θαλασσοδάνεια για να επενδύσουν.

    31 Οκτωβρίου, 2019

Αφήστε ένα σχόλιο