ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ“Τα πάντα θα είναι έτοιμα πριν από το τέλος του έτους”. Το μήνυμα του Γ. Πλακιωτάκη στην πρέσβειρα της Κίνας για τις επενδύσεις του ΟΛΠ

“Τα πάντα θα είναι έτοιμα πριν από το τέλος του έτους”. Το μήνυμα του Γ. Πλακιωτάκη στην πρέσβειρα της Κίνας για τις επενδύσεις του ΟΛΠ

Με την Πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Zhang Qiyue, συναντήθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, επαναβεβαιώνοντας την πρόθεση των δύο πλευρών να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη της στρατηγικής συμμαχίας που διατηρούν, εδώ και πολλές δεκαετίες, στο ναυτιλιακό τομέα, όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η κα. Zhang υπογράμμισε προς τον Έλληνα υπουργό την μεγάλη σημασία που αποδίδει η κινεζική πλευρά στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί κομβικό σημείο στην ανάπτυξη του νέου δρόμου του μεταξιού.

Εξάλλου, η κα. Zhang επεσήμανε και τις πολύ καλές προοπτικές που διανοίγονται στις σχέσεις των δύο εθνών στον τουριστικό τομέα, εκτιμώντας ότι το νέο σύγχρονο τέρμιναλ κρουαζιέρας που προγραμματίζει να κατασκευάσει η Cosco στον Πειραιά, θα συμβάλει καθοριστικά την αύξηση του ρεύματος τουριστών από την Κίνα προς την Ελλάδα.

Ο κ. Πλακιωτάκης, από την πλευρά του, τόνισε την ξεχωριστή σημασία που δίνει η νέα ελληνική κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων και στο πνεύμα αυτό, ανέφερε προς την κα. Zhang την πεποίθηση του πως η επένδυση της Cosco θα ξεκινήσει άμεσα, εκτιμώντας ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά τάσσεται πλέον ξεκάθαρα και ενεργά υπέρ των επενδύσεων και είναι έτοιμη και ανοικτή να συζητήσει με μεγάλη προσοχή και άλλες πιθανές κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο