ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤο νέο logistics center του ΟΛΠ δεν θα είναι ανταγωνιστικό του Θριασίου, υποστηρίζει ο Οργανισμός

Το νέο logistics center του ΟΛΠ δεν θα είναι ανταγωνιστικό του Θριασίου, υποστηρίζει ο Οργανισμός

Στην κατασκευή ενός σύγχρονου logistics center στην περιοχή του ΟΔΔΥ, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 35 εκατ. ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο Master Plan του ΟΛΠ, προσανατολίζονται ΟΛΠ και Cosco.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Συνεργασία εμπορευματικών κέντρων και λιμένων» που διεξήχθη στον ΟΛΠ, με χορηγό επικοινωνίας το metaforespress.gr., ο Δημήτρης Σπύρου, σύμβουλος του τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ του ΟΛΠ, ανέφερε ότι η ανάπτυξη του νέου logistics center θα γίνει σε μια έκταση 120 στρεμμάτων, με αποθήκες χωρητικότητας 48.000 τ.μ.

Παράλληλα, θα υπάρξει συγκοινωνιακή σύνδεση των αποθηκευτικών χώρων με τον ΟΛΠ, με υπόγεια κλειστή οδική σύνδεση στην περιοχή του ΟΔΔΥ με εμπορικό τμήμα του λιμένα, επεκτείνοντας χωροταξικά την ελεύθερη ζώνη.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στους υπάρχοντες χώρους logistics που διαθέτει ήδη ο Οργανισμός, όπως τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων που στεγάζει την κόκκινη αποθήκη της θυγατρικής της Cosco, Piraeus Consolidation & Distribution Center (PCDC).

Ο Δημήτρης Σπύρου, σύμβουλος του τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ του ΟΛΠ.

Ο Οργανισμός έχει ανάγκη από πρόσθετο ζωτικό χώρο, ώστε να φιλοξενήσει την επιδιωκόμενη αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας, αφενός από την ολοκλήρωση του δυτικού τμήματος του Προβλήτα ΙΙΙ και αφετέρου, από την καλύτερη αξιοποίηση του Προβλήτα Ι και του car terminal.

«Σε κάθε περίπτωση, ΟΛΠ και Cosco οραματίζονται το λιμάνι του Πειραιά να διατηρήσει τη θέση του ως εμπορικός κόμβος του συστήματος συνδυασμένων μεταφορών, να καθιερωθεί ως σημαντικός κόμβος στο διεθνές σύστημα συνδυασμένων μεταφορών και να αναβαθμίσει υφιστάμενες και να αναπτύξει νέες υπηρεσίες μέσω του νέου σύγχρονου logistics center», ανέφερε ο κ. Σπύρου, σημειώνοντας ότι το νέο κέντρο Logistics δεν θα είναι ανταγωνιστικό του Θριασίου, αλλά συμπληρωματικό.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο