ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤο Πεκίνο «δεν έχει άλλη επιλογή» παρά να υποκύψει στην αμερικανική πίεση, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Το Πεκίνο «δεν έχει άλλη επιλογή» παρά να υποκύψει στην αμερικανική πίεση, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Πεκίνο «δεν έχει άλλη επιλογή» παρά να υποκύψει στην αμερικανική πίεση, εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου.

«Δεν το θεωρώ απειλή, πιστεύω ότι αυτοί (οι Κινέζοι) δεν έχουν άλλη επιλογή», είπε στην τελική συνέντευξη Τύπου της συνόδου κορυφής των G7 στο Μπιαρίτς.

Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγγειλε νέα αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι θέλουν πάρα πολύ να επιτευχθεί μια συμφωνία. Πιστεύω ότι αυτό φάνηκε ιδιαίτερα χθες το βράδυ. Ο αντιπρόεδρος της Κίνας βγήκε και δήλωσε ότι θέλει να δει την επίτευξη μιας συμφωνίας», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου.

«Η Κίνα έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα τους τελευταίους μήνες. Τρία εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης. Πολύ σύντομα θα είναι πολύ περισσότερες από τρία εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης…», επισήμανε.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Τραμπ με έναν περισσότερο συμφιλιωτικό τόνο, είπε πως οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα για «δεν ήταν ποτέ σε καλύτερο σημείο», τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα επαναλάβουν «πολύ σύντομα» τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο