ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤο υπ. Ναυτιλίας προκήρυξε διαγωνισμό για 93 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές

Το υπ. Ναυτιλίας προκήρυξε διαγωνισμό για 93 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές

Διαγωνισμό για 93 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι γραμμές έχουν 3ετή «δρομολογιακή» διάρκεια και ξεκινούν από την 1η Νοεμβρίου.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των προσφορών είναι ποικίλα, όπως τα στοιχεία χαρακτηριστικών του πλοίου, οι βαθμολογίες των προσόντων του πλοίου, ο αριθμός επιβατών χειμώνα και καλοκαιριού, ο αριθμός κλινών, κτλ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ των πολυετών συμβάσεων για τις άγονες γραμμές, σημειώνοντας ότι, εάν δεν υπάρξει βελτίωση των μισθωμάτων, δεν θα υπάρχουν πλοία, καθώς ορισμένα εξ αυτών είναι ήδη ηλικίας πάνω από 40 ετών και κάποια στιγμή θα αποσυρθούν.

«Οι κρατικές επιχορηγήσεις για την εκτέλεση δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας για τις θαλάσσιες μεταφορές ανέρχονται σε 75 εκατ. ευρώ, ενώ για τις χερσαίες σε 260 εκατ. ευρώ.

Η δικαιότερη κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων, σε σχέση με τις χερσαίες μεταφορές είναι απαραίτητη», είχε υπογραμμίσει ο κ. Σακέλλης, προσθέτοντας ότι «η αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, αλλά και τη βελτίωση των μισθωμάτων για τη δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων».

Αναλυτικά στοιχεία στο επισυναπτόμενο αρχείο: AGONESGRAMMES

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο