ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤο Standard P&I Club εξετάζει ενδεχόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων του στον Πειραιά

Το Standard P&I Club εξετάζει ενδεχόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων του στον Πειραιά

Συνάντηση με τον CEO του Standard P&I Club, Jeremy Grose, είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέπτυξε την ελληνική επιχειρηματολογία γύρω από την αναβάθμιση του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, με παρουσία μεγάλων οργανισμών που παρέχουν ασφαλιστικές, τραπεζικές, νομικές και άλλες υπηρεσίες.

Η ελληνική πλευρά διεκδικεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αυτών, υπογραμμίζοντας την ανερχόμενη δυναμική του λιμανιού στη διεθνή κατάταξη και στον όγκο μεταφοράς εμπορευμάτων, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, την επέκταση της εν δυνάμει ενδοχώρας του Πειραιά έως την Κεντρική Ευρώπη, λόγω των έργων αναβάθμισης των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αλλά και ως μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη μετατροπή της χώρας σε διεθνές μεταφορικό, ενεργειακό και τηλεπικοινωνιακό κόμβο.

Από την πλευρά του, ο κ. Jeremy Grose τόνισε τη σημασία που αποδίδει στην Ελλάδα ως παγκόσμιας ναυτιλιακής δύναμης, και ιδιαίτερα στον Πειραιά ως αναδυόμενου ναυτιλιακού κέντρου.

Πρόσθεσε ότι αναμένει πως ενδεχόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων του Club εντός της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, δεδομένου ότι εδώ εδρεύει το μοναδικό υποκατάστημά του Standard P & I Club.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο