ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤροπολογία στη Βουλή για τη διάρθρωση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων. Δυνατότητα μετατάξεων από ΟΛΠ-ΟΛΘ

Τροπολογία στη Βουλή για τη διάρθρωση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων. Δυνατότητα μετατάξεων από ΟΛΠ-ΟΛΘ

Τροπολογία, στη Βουλή, με θέμα «ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΠ.ΝΑ.Ν.Π.) και συγκεκριμένα, τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του ν. 4389/2016 (άρθρα 129 – 131), σχετικά με τη διάρθρωση και τη στελέχωση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (Δ.Α.Λ.)», κατέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η εν λόγω τροπολογία, η οποία – μεταξύ άλλων – παρέχει τη δυνατότητα μετατάξεων, έως τις 31/12/17, εργαζομένων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ στη ΔΑΛ – περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού με θέμα «Τροποποιήσεις του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και άλλες διατάξεις».

H τροπολογία είναι η ακόλουθη: DALTROPOLOGIA

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η ΔΑΛ αποτελεί δημόσιο φορέα με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια στον οποίο ανατίθεται η άσκηση των διοικητικής φύσης εξουσιών/αρμοδιοτήτων, οι οποίες αφαιρούνται από τους Οργανισμούς Λιμένα δυνάμει των διατάξεων των Συμβάσεων Παραχώρησης, λόγω της ιδιωτικοποίησης, σε συνεργασία με τη ΡΑΛ και τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Η ύπαρξη Αρχής Λιμένα αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο. Για το λόγο αυτό, η ύπαρξη και στελέχωση της ΔΑΛ είχε ενταχθεί στα GPAs, δηλαδή στα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο