ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤροποποιούνται τα δρομολόγια των Golden Star Ferries και SeaJets. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τροποποιούνται τα δρομολόγια των Golden Star Ferries και SeaJets. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την τροποποίηση των δρομολογίων του «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ» και του «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ», της πλοιοκτήτριας Golden Star Ferries, και του «ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ», της εταιρείας SeaJets, υπέγραψε ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναλυτικότερα, επετράπη η τροποποίηση δρομολογίων των πλοίων «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ» και του «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ» για το χρονικό διάστημα από 13 Απριλίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018.

Τα δύο πλοία από τις 13 Απριλίου και μέχρι τις 31 Μαΐου και από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι 31 Οκτωβρίου, θα φεύγουν από το Ηράκλειο στις 07:40.

Η Golden Star Ferries ανέλαβε τη δέσμευση, στις χρονικές αυτές περιόδους τα πλοία της να φτάνουν στη Σαντορίνη στις 11:15, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε πλοία άλλων εταιρειών.

Από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, τα συγκεκριμένα πλοία θα αναχωρούν από το Ηράκλειο στις 09:30.

Με άλλη απόφαση, ο κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την τροποποίηση του δρομολογίου για το πλοίο «ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ», της εταιρείας SeaJets, το οποίο από 30 Απριλίου και μέχρι 28 Οκτωβρίου, θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο – Θήρα – Πάρο – Μύκονο και Ρέθυμνο – Θήρα – Πάρο – Μύκονο, με ώρα αναχώρησης από το Ηράκλειο στις 07:30.

Ο υπουργός διευκρίνισε στις πλοιοκτήτριες εταιρείες ότι υποχρεούνται να τηρήσουν τα συγκεκριμένα ωράρια, έως τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου.

Όσον αφορά στη διαμάχη μεταξύ των δύο ακτοπλοϊκών εταιρειών, και παρά το γεγονός ότι το ΣΑΣ έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την τροποποίηση των δρομολογίων της Golden Star Ferries, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να αποστείλουν ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί των ενστάσεων που προβάλλει η SeaJets, ότι η αλλαγή του λιμένα αφετηρίας και του τερματικού λιμένα ενός δρομολογημένου πλοίου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.2 του νόμου 2932/2001, το οποίο προβλέπει ότι δεν πρέπει να διαταράσσεται η εξυπηρέτηση της γραμμής ούτε να δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος άλλων πλοιοκτητών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο