ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΥπεραμύνθηκε των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα ο υπ. Ναυτιλίας και διερωτήθηκε «που είναι οι αμερικανικές;»

Υπεραμύνθηκε των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα ο υπ. Ναυτιλίας και διερωτήθηκε «που είναι οι αμερικανικές;»

Υπεραμύνθηκε των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα ο υπ. Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο οποίος διερωτήθηκε «που είναι οι αμερικανικές;».

Ο υπουργός Ναυτιλίας παρέθεσε συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Times (στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση).

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε, με τίτλο «Η Ελλάδα καλωσορίζει την ογκώδη κινεζική επένδυση, διερωτάται που είναι τα αμερικανικά κεφάλαια» (https://www.washingtontimes.com/news/2018/apr/3/greece-welcomes-chinas-investment-port/ ).

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το μήνυμα του κ. Κουρουμπλή είναι απλό: «Είτε θα μπει κανείς στο παιχνίδι, είτε θα μείνει πίσω».

«Όταν με ρωτούν για το μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εγώ ρωτώ πού είναι οι Αμερικάνοι επενδυτές», δήλωσε ο υπουργός.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συζήτηση για το μεγάλο μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα και τις ανησυχίες για την επεκτατική τάση της κινεζικής οικονομικής διπλωματίας.

Σε ότι αφορά τις επικριτικές φωνές, ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ευνοϊκότερη στάση προς την Κίνα, σχετικά με τις κινέζικες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαμάχη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο κ. Κουρουμπλής αρνείται ότι ισχύει κάτι τέτοιο και σημειώνει ότι η σημαντική ελληνική ναυτιλία θα καλωσόριζε επενδύσεις και από τις ΗΠΑ.

«Είμαστε μικρή χώρα, αλλά δεν θα είμαστε αποικία κανενός», δηλώνει ο κ. Κουρουμπλής.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο