ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΥΠΟΙΚ και υπουργείο Ναυτιλίας προετοιμάζουν ειδικό πρόγραμμα αποζημίωσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους

ΥΠΟΙΚ και υπουργείο Ναυτιλίας προετοιμάζουν ειδικό πρόγραμμα αποζημίωσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους

«Με συγκεκριμένα μέτρα, αποφασιστικά και έγκαιρα, διασφαλίσαμε και τη λειτουργία της ακτοπλοΐας και ενισχύσαμε με κάθε τρόπο και μέσο τους ναυτικούς μας», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας, στη Βουλή, την Παρασκευή.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε για τους χειρισμούς και τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο στην περίοδο της πανδημίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη της ακτοπλοΐας με 15 εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς πόρους. Συγκεκριμένα, επιδοτήθηκαν 34 δρομολόγια για Κρήτη, Χίο, Μυτιλήνη, Ρόδο.

Επίσης, μειώθηκαν τα λιμενικά τέλη κατά 20% ενώ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα αποζημίωσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους.

Γ. Πλακιωτάκης στη Βουλή για τη δέσμη μέτρων του ΥΝΑΝΠ στην πανδημία

Η τοποθέτησή μου στη Βουλή για την καθοριστική συμβολή των μέτρων που ελήφθησαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον τομέα της ναυτιλίας #Πλακιωτάκης #Βουλή

Posted by Γιάννης Πλακιωτάκης – Giannis Plakiotakis on Friday, May 29, 2020

Ταυτόχρονα, στηρίχθηκαν οι ναυτικοί, με αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, με παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας των ανέργων ναυτικών, με αναθεώρηση των όρων και προϋποθέσεων για την εγγραφή ανέργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερομένων προς ναυτολόγηση.

Αναφερόμενος στις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι προβλέπεται και στο Λιμενικό Σώμα η εφαρμογή του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων που αναφέρονται στον τομέα άμυνας και ασφάλειας.

«Η εφαρμογή του πλαισίου αυτού και στο λιμενικό σώμα είναι απολύτως κρίσιμη και αναγκαία, διότι επιτρέπει την γρήγορη και με διαφάνεια, υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων, εθνικής σημασίας, που αναφέρονται στην προστασία των θαλασσίων συνόρων αλλά και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας», τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο