ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ154 είναι οι θεσμοθετημένες θέσεις στην Πλοηγική Υπηρεσία. Το μήνυμα του Χρ. Λαμπρίδη

154 είναι οι θεσμοθετημένες θέσεις στην Πλοηγική Υπηρεσία. Το μήνυμα του Χρ. Λαμπρίδη

Τις δράσεις του υπουργείου Ναυτιλίας στον Πλοηγική Υπηρεσία ανέδειξε, σε διαδικτυακή ανάρτησή του, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, τονίζοντας τις ενέργειες για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρίδη, «η Πλοηγική Υπηρεσία παρέμεινε στο Δημόσιο. Από το 2003 δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια προμήθειας εξοπλισμού, ενώ για τελευταία φορά προσλήψεις έγιναν το 2008.

Με το Π.Δ. 103/2014 της προηγούμενης κυβέρνησης το σύνολο των οργανικών θέσεων του ναυτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Π.Υ. (πλοηγοί, κυβερνήτες, μηχανοδηγοί, πρυμνοδέτες) μειώθηκε από 222 θέσεις, σε 110 για όλη την επικράτεια.

Η διατήρηση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και των μέσων αποτελούν πρωταρχικό μέλημα, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων, στους οποίους λειτουργούν οργανωμένα οι δεκατρείς (13) Πλοηγικοί Σταθμοί και στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες πλοήγησης, όσο και για την εν γένει επέκταση – ίδρυση νέων πλοηγικών σταθμών.

Συναφώς, η παρούσα κυβέρνηση με την προμήθεια εξοπλισμού και σκαφών, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού και την αύξηση των οργανικών θέσεων, στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της πλοηγικής υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων στην Πλοηγική Υπηρεσία, το 2014, με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεσμοθετήθηκαν, σαράντα τέσσερις (44) νέες οργανικές θέσεις ναυτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στους Πλοηγικούς σταθμούς, συνολικά δηλαδή, είναι σήμερα θεσμοθετημένες εκατόν πενήντα τέσσερις (154) θέσεις».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο