ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΝ. Κορέα: Χαμηλότοκα δάνεια και απαλλαγή από τα λιμενικά τέλη στις ναυτιλιακές που πλήττονται από τον κορωναϊό

Ν. Κορέα: Χαμηλότοκα δάνεια και απαλλαγή από τα λιμενικά τέλη στις ναυτιλιακές που πλήττονται από τον κορωναϊό

Το υπουργείο Ναυτιλίας της Νότιας Κορέας αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά τις εγχώριες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς ο κορωναϊός αυξάνει την οικονομική πίεση που υφίσταται η βιομηχανία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Νότια Κορέα θα παράσχει περίπου 90 δισ. γουόν (76 εκατ. δολ.), υπό τη μορφή δανείων χαμηλού επιτοκίου, σε τοπικές ναυτιλιακές.Καθεμία θα μπορεί να υποβάλει αίτηση ενίσχυσης μέχρι 5 δισ. γουόν.

Επίσης, οι επιχειρήσεις θα απαλλαγούν πλήρως από την καταβολή λιμενικών τελών μέχρι να εξομαλυνθούν οι δραστηριότητές τους σε Κίνα και Ιαπωνία.

«Σχεδιάζουμε να λάβουμε προληπτικές ενέργειες για να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές στις τοπικές ναυτιλιακές εταιρείες εν μέσω της εξάπλωσης του Covid-19. Η Νότια Κορέα θα συνεχίσει να καταγράφει εάν υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας της χώρας, Moon Seong-hyeok.

Να σημειωθεί ότι, η Ν. Κορέα έχει αυξήσει το επίπεδο επικινδυνότητας για τον Covid-19 στο υψηλότερο επίπεδο, αφού αποτελεί τη χώρα που επλήγη περισσότερο από τον ιό πέραν της Κίνας, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τους 4.700.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο