ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΔιαγωνισμός για την προμήθεια αυτοκινούμενων γερανών από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Διαγωνισμός για την προμήθεια αυτοκινούμενων γερανών από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Εγκρίθηκαν οι όροι για την διενέργεια διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια αυτοκινούμενου γερανού λιμένος, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

Ο γερανός θα έχει δυναμικότητα τουλάχιστον 120 τόνων, ενώ θα μπορεί, με τη χρήση κατάλληλης αρπάγης, να χρησιμοποιηθεί για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (containers), γενικού και χύδην φορτίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η προμήθεια του γερανού καθώς και η προμήθεια μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κινείται προς την κατεύθυνση ανανέωσης του σε πολύ μεγάλο βαθμό, γηρασμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Ο.Λ.Β. ΑΕ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός προμήθειας των δύο μηχανημάτων ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ τονίζεται ότι το 35% θα συγχρηματοδοτηθεί από Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020.

Τα δύο μηχανήματα θα βελτιώσουν κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους χρήστες του λιμένα, μειώνοντας τον χρόνο εξυπηρέτησης, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην αύξηση της ασφάλειας εκτέλεσης των εργασιών και στην μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο