ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτην ενίσχυση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου στοχεύουν ΕΕΚΦΝ και ΟΛΗ

Στην ενίσχυση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου στοχεύουν ΕΕΚΦΝ και ΟΛΗ

Η εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των μεταφερόμενων με αυτά επιβατών-τουριστών στο Ηράκλειο τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλωνα Φιλιππή.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

-Ο σχεδιασμός έργων και ευκολιών στον λιμένα προκειμένου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων. Ιδιαίτερα, η λειτουργία του passenger terminal, έμπροσθεν των εγκαταστάσεων παραβολής των κρουαζιερόπλοιων, που διευκολύνει, με τον καλύτερο τρόπο, την υποδοχή και τους ελέγχους στις αφίξεις και αναχωρήσεις των κρουαζιερόπλοιων.

-Η τήρηση των μέτρων που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα ασφάλειας, σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security.

-Οι ευκολίες, όσον αφορά στην παραλαβή από τα κρουαζιερόπλοια στερεών και υγρών αποβλήτων και καταλοίπων.

-Η παραλαβή και διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών που παράγονται από τη δραστηριότητα των πλοίων.

-Τα λιμενικά τέλη για τις παρεχόμενες Υπηρεσίες στα πλοία και τους επιβάτες.

-Το εφαρμοζόμενο σύστημα berth allocation, προκειμένου για την εξασφάλιση έγκαιρα θέσεων παραβολής των κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, υπήρξε διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία, για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Η αντιπροσωπεία της Ενώσεως εξέφρασε την ικανοποίηση της προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του και τις ενέργειες, όσον αφορά στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στην κρουαζιέρα, ώστε να ενισχύονται οι όροι προσέλκυσης στον τουριστικό αυτό προορισμό, με τα πολλά ενδιαφέροντα για τους επισκέπτες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο