ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕυρωπαϊκή βοήθεια, 2 εκατ. ευρώ, σε 500 πρώην ναυπηγούς στην Ισπανία για ένταξη στην αγορά εργασίας

Ευρωπαϊκή βοήθεια, 2 εκατ. ευρώ, σε 500 πρώην ναυπηγούς στην Ισπανία για ένταξη στην αγορά εργασίας

Με 37 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 2 αποχές «πέρασε» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση της Γαλλίδας ευρωβουλευτού Valérie Hayer για οικονομική ενίσχυση συνολικά 500 πρώην εργαζόμενων ναυπηγείων στη Γαλικία.

Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι ανέρχεται στα 2.054.400 ευρώ, με στόχο να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ισπανία ζήτησε υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), όταν 960 εργαζόμενοι από 38 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούνταν σε τομείς εργασίας σχετικούς με τη ναυπηγική βιομηχανία στη Γαλικία, απολύθηκαν το διάστημα Μάιος 2019 – Φεβρουάριος 2020.

Το μειωμένο μερίδιο αγοράς της ΕΕ στην παγκόσμια παραγωγή πλοίων και ο αυξημένος εξωτερικός ανταγωνισμός στον κλάδο είχαν τρομερές συνέπειες στη βιομηχανία που σχετίζεται με τα ναυπηγεία στη Γαλικία, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν.

Το «πακέτο βοήθειας» στοχεύει να παρέχει στους εργαζόμενους καθοδήγηση, υποστήριξη στην αναζήτηση εργασίας τους, ευκαιρίες να μάθουν νέες δεξιότητες μέσω επαγγελματικής κατάρτισης και καθοδήγηση μετά την εύρεση άλλης εργασίας.

Σημειώνεται ότι, για να τεθεί σε ισχύ η εν λόγω απόφαση θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια στο Ευρωκοινοβούλιο, που έχει προγραμματιστεί για τη Σύνοδο της 19-23 Οκτωβρίου και από το Συμβούλιο.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο