ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ Hapag-Lloyd δρομολόγησε block trains στην Ουκρανία

Η Hapag-Lloyd δρομολόγησε block trains στην Ουκρανία

Από τις αρχές του έτους, η Hapag-Lloyd προχώρησε στη δρομολόγηση τριών δρομολογίων εμπορικών τρένων με κοντεινερς (block train) στην ουκρανική αγορά.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με το ναυτιλιακό κολοσσό, τα block trains λειτουργούν συμπληρωματικά με την υπάρχουσα υπηρεσία που συνδέει το λιμάνι τις Οδησσού με τρεις μεγάλες βιομηχανικές περιοχές της χώρας στο Χάρκοβο, στο Ντνιπρο και στο Κίεβο.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία θα παρέχεται από τη NUNIT, μία εταιρεία intermodal υπηρεσιών της TransInvestService (TIS), που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία terminal operator της χώρας.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Hapag-Lloyd να προσφέρει τρία εβδομαδιαία δρομολόγια block trains, αποτελούμενα από 30 – 45 κοντέινερς το καθένα, καθώς και να χρησιμοποιήσει τις αποθήκες και τις εγκαταστάσεις της TIS για επιτόπου αποθήκευση και στοιβασία εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με τη Hapag-Lloyd, η Ουκρανία αποτελεί μια στρατηγικά σημαντική αγορά της ανατολικής Ευρώπης, η οποία αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων στον κόσμο, η χώρα κατατάσσεται στην 5η θέση στις παγκόσμιες σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, ενώ η Hapag-Lloyd δραστηριοποιείται στην ουκρανική αγορά από το 2018.

Να σημειωθεί ότι και άλλες εταιρείες όπως η Maersk και η Ceva Logistics έχουν ακολουθήσει το εν λόγω παράδειγμα, δρομολογώντας block trains από την αγορά της Ασίας στην Ευρώπη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο