ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑBig deal στην ακτοπλοΐα: Η Attica (BlueStar, Superfast) εξαγοράζει το 50,3% της Hellenic Seaways

Big deal στην ακτοπλοΐα: Η Attica (BlueStar, Superfast) εξαγοράζει το 50,3% της Hellenic Seaways

Big deal στην ακτοπλοΐα: Η Attica (BlueStar, Superfast) ανακοίνωσε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και μικρομετόχους της Hellenic Seaways για την εξαγορά του 50,3% της HSW.

Του Φώτη Φωτεινού

Εάν εγκριθεί η εξαγορά, τότε η Αttica αποκτά τον πλειοψηφικό έλεγχο της HSW,  υποσκελίζοντας την ανταγωνίστρια Minoan Lines (κατέχει το 48,5%), αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρομολόγια του Αιγαίου Πελάγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Attica, η απόκτηση του 50,30% της HSW θα γίνει με καταβολή ποσού 30,61 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς και με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα καλυφθεί με εισφορά εις είδος, από την Τράπεζα Πειραιώς και λοιπούς μετόχους μειοψηφίας της HSW.

Eιδικότερα, προβλέπεται να εκδοθούν 24.145.523 μετοχές της Attica, οι οποίες θα διατεθούν στην Πειραιώς κατά το συντριπτικό τους μέρος και δευτερευόντως στην ΑΝΕΚ, με αντάλλαγμα τις μετοχές HSW, που κατέχουν οι δυο τελευταίες.

Η καταρχήν συμφωνία εγκρίθηκε σήμερα από την εκτελεστική επιτροπή της Πειραιώς και από το ΔΣ της MIG, που αποτελεί το μεγαλομέτοχο της Attica.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η «Attica Group»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι επήλθε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica, συνολικά 39.039.833 μετοχών της «HSW», ήτοι ποσοστού 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, η Attica θα καταβάλλει €30,61 εκατ. τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW, έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών.

Από πλευράς Εταιρίας, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο