ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑH ΠΕΝΕΝ απέρριψε την πρόταση του ΣΕΕΝ για μηδενικές αυξήσεις στην ακτοπλοΐα

H ΠΕΝΕΝ απέρριψε την πρόταση του ΣΕΕΝ για μηδενικές αυξήσεις στην ακτοπλοΐα

H ΠΕΝΕΝ απέρριψε την πρόταση του ΣΕΕΝ για μηδενικές αυξήσεις στην ακτοπλοΐα.

Σύμφωνα με την Ένωση Ναυτών, χθες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση – διαπραγμάτευση για την υπογραφή και ανανέωση της ΣΣΕ στα Ε/Γ-Ο/Γ Ακτοπλοϊκά πλοία και αυτά των διεθνών γραμμών (πλοία Αδριατικής).

Όπως υποστηρίζει η Ένωση, «οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ για άλλη μια φορά επέμειναν στην αδιάλλακτη στάση τους, αρνούμενοι κατηγορηματικά να συζητήσουν επί του εξώδικου και των δίκαιων ναυτεργατικών αιτημάτων που έχουν συσσωρευτεί σε όλες τις κατηγορίες πλοίων επί 7 χρόνια.

Αντί αυτού, οι εκπρόσωποι των Ακτοπλόων εφοπλιστών θεώρησαν σκόπιμο να παρουσιάσουν στην συνάντηση μια εικόνα για την Ακτοπλοΐα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είναι βυθισμένη στην κρίση από την άνοδο των καυσίμων, ενώ τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν την τελευταία 4ετία μια σταθερή ανοδική πορεία και αύξηση της επιβατικής κίνησης των οχημάτων αλλά και της κερδοφορίας τους.

Παρά ταύτα, ιδιαίτερα αυτήν την 4ετία οι μισθοί και οι συμβάσεις έμειναν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2011».

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ανέφερε ότι δεν γίνεται αποδεκτή η θέση για ανανέωση της ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις και τόνισε ότι οι ναυτεργάτες και η ΠΕΝΕΝ προετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες κεντρικό αίτημα θα είναι η κάλυψη των απωλειών και στην βάση αυτή η υπογραφή ΣΣΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο