ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑH Celestyal Cruises ανοίγει την ασιατική αγορά για την ελληνική κρουαζιέρα

H Celestyal Cruises ανοίγει την ασιατική αγορά για την ελληνική κρουαζιέρα

Mε στόχο την προσέλκυση ολοένα και περισσοτέρων Κινέζων και Ασιατών τουριστών, η Celestyal Cruises πραγματοποιεί, στις 21 Απριλίου, κρουαζιέρα στο Αιγαίο με το πρώτο οργανωμένο γκρουπ Κινέζων επιβατών.

Επιμέλεια: Μ. Δημητρίου

Διακόσιοι Kινέζοι τουρίστες από τη Σανγκάη αναμένεται να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τριήμερη κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά.

Το Celestyal Olympia αναμένεται να αναχωρήσει, στις 11:00, από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Σάμο, την Πάτμο, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Σαντορίνη, με επιστροφή στον Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετικούς υπολογισμούς, περίπου 2.000 Κινέζοι τουρίστες αναμένεται να επιβιβαστούν, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο Celestyal Olympia, προκειμένου να επισκεφθούν ελληνικά νησιά.

Tην Παρασκευή 21 Απριλίου, η διοίκηση του ΟΛΠ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Captain Fu Chengqiu, παρουσία φορέων του Πειραιά, θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στην εταιρεία Celestyal Cruises για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη του home porting στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΠ προσδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, με στόχο την προσέλκυση, σε πρώτη φάση, 1,5 εκατ. επιβατών σε ετήσια βάση.

Οι επιδόσεις του ΟΛΠ στην κρουαζιέρα

Στον τομέα της κρουαζιέρας, το 2016, καταγράφηκε σημαντική αύξηση του διακινηθέντος επιβατικού έργου, τόσο για τους επιβάτες home, όσο και για τους επιβάτες transit.

Το συνολικό διακινηθέν επιβατικό έργο αυξήθηκε κατά περίπου 12%, σε σχέση με το 2015, από 980.149 σε 1.094.135 επιβάτες, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 24% (από 284.241 σε 352.663 επιβάτες) του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας που χρησιμοποίησαν τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας ή τελικού προορισμού, αλλά και σε μικρότερο βαθμό, λόγω της αύξησης των διερχόμενων επιβατών (τράνζιτ) κρουαζιέρας κατά 7% (από 695.908 σε 741.472 επιβάτες).

Αν και ο αριθμός των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων παρέμεινε σχεδόν σταθερός, εμφανίζοντας οριακή αύξηση από 621 προσεγγίσεις το 2015, σε 625 προσεγγίσεις το 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 12,9 εκατ., έναντι 11,9 εκατ. το 2015.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο