ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑH Seajets υποδέχθηκε το WorldChampion Jet στον στόλο της

H Seajets υποδέχθηκε το WorldChampion Jet στον στόλο της

Η Seajets υποδέχθηκε και επισήμως στον στόλο της το ταχύπλοο WorldChampion Jet, σε μια βραδιά αφιερωμένη στα εγκαίνια των νέων δρομολογίων του πλοίου, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τα ταξίδια του στις 27 Απριλίου από τον Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Νάξο και Σαντορίνη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στους χώρους του ταχύπλοου, στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων, φορέων της πολιτείας, συνεργατών και εργαζομένων της εταιρείας.

Το WorldChampion Jet είναι ένα μοναδικό ταχύπλοο σκάφος υψηλότατων επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του.

Ειδικότερα, το πλοίο  έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 45 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 Κόμβων, μεταφέροντας έως και 1.300 επιβάτες.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας, δήλωσε «Με την ένταξη του WorldChampion Jet στο στόλο μας, η δυναμική του δικτύου της Seajets ενισχύεται περαιτέρω και αναβαθμίζεται σε σημαντικό βαθμό.

Διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 16 ταχύπλοα, καθώς και 4 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 260 διασυνδέσεις στο Αιγαίο.

Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός ότι επενδύουμε συνεχώς εδώ και 30 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας. Η Seajets βρίσκεται με διαφορά στο πρώτο σκαλοπάτι».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο