ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑHomeport το λιμάνι του Πειραιά για το “Norwegian Spirit” της Norwegian Cruise Line

Homeport το λιμάνι του Πειραιά για το “Norwegian Spirit” της Norwegian Cruise Line

Το κρουαζιερόπλοιο “Norwegian Spirit”, ιδιοκτησίας της Norwegian Cruise Line, θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Πειραιά ως homeport.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοεμβρίου, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν 31 κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα της εκκίνησης κρουαζιέρας είναι πάντοτε στις επιδιώξεις του, καθώς βάσει στατιστικών, τα χρήματα που δαπανά ο κάθε επιβάτης στο λιμάνι αναχωρητής είναι τετραπλάσια –περίπου 210 ευρώ κατά μέσο όρο παγκοσμίως ανά επιβάτη- από αυτά που δαπανά όταν είναι επιβάτης transit.

Αν συνυπολογιστεί και ότι το συγκεκριμένο πλοίο θα δέσει πάνω από 160 φορές σε άλλα ελληνικά λιμάνια, κατά τη διάρκεια της σεζόν, «τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι το κάθε πλοίο που ξεκινά από ένα ελληνικό λιμάνι» σημειώνει το υπουργείο.

«Στόχος», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι να αυξηθούν κατακόρυφα οι εταιρείες και τα πλοία που θα επιλέγουν έναν ελληνικό προορισμό για εκκίνηση της κρουαζιέρας τους και για το σκοπό αυτό, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είχε και θα έχει στο προσεχές διάστημα και άλλες συναντήσεις με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών ώστε να προωθήσει περαιτέρω το homeporting στην Ελλάδα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο