ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑMέχρι τα τέλη του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεωτικές επενδύσεις στον ΟΛΘ

Mέχρι τα τέλη του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεωτικές επενδύσεις στον ΟΛΘ

Τα κύρια σημεία, τις προοπτικές και τις προκλήσεις της εφαρμογής του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΘ παρουσίασε, στο 4ο Delphi Economic Forum, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σωτήρης Θεοφάνης.

Στη συνεδρία, με θέμα «Σχεδιάζοντας για την Ανάπτυξη – Συνδεσιμότητα και Υποδομές» (Planning For Growth: Connectivity and Infrastructure), ο κ. Θεοφάνης σημείωσε την ανάγκη να δημιουργηθεί συντονιστική δομή (One Stop Shop) για τις αδειοδοτήσεις των επενδυτικών σχεδίων και την παρακολούθηση εφαρμογής τους, προκειμένου να γίνει πιο ουσιαστικός ο ρόλος του δημοσίου σε σχέση με την υλοποίηση των σχεδίων αυτών.

Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα έργα οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Θεσσαλονίκης με τα αντίστοιχα δίκτυα διευρωπαϊκού χαρακτήρα, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η αξιοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων, που πρόθεση του ΟΛΘ είναι να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2020.

Ολοκληρώνοντας, ο επικεφαλής του Οργανισμού εξέφρασε την προσήλωση των νέων επενδυτών στην έγκαιρη και ουσιαστική υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι, στην ίδια συνεδρία συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, ο πρόεδρος του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών Δημήτριος Δημητρίου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Άγγελος Καρακώστας, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο