ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό 8/1/18 η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»

Από 8/1/18 η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»

Αρχής γενομένης στις 8 Ιανουαρίου του 2018 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ», συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ (Δημόσια Δαπάνη).

Η δράση έχει ως αντικείμενο την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Σημειώνεται ότι η υποβολή προτάσεων αφορά σε επενδυτικά σχέδια μέχρι 100.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 50% και άρα το μέγιστο που μπορεί να πάρει ένας επιχειρηματίας είναι 50.000 ευρώ.

Να αναφερθεί ότι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, υπέγραψε ήδη τη σχετική πρόσκληση και αναμένεται στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας να αναρτηθεί στη “Διαύγεια”.

Ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα: «Η αύξηση των εξαγωγών και η ενίσχυση της μεταποίησης είναι προϋπόθεση για τη διασφάλιση βιώσιμης και υψηλής ανάπτυξης. Με το νέο πρόγραμμα ενισχύουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως στον τομέα της μεταποίησης, προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, να ενταχτούν σε διεθνή δίκτυα αξίας και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στις ξένες αγορές.

Επιπλέον, σε όλα τα προγράμματα επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ αλλά και στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο δίνουμε προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν εξαγωγική δραστηριότητα. Στόχος μας είναι η αύξηση του μεριδίου των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, πράγμα που θα θωρακίσει την οικονομία και θα επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερων σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο