ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒΕΘ: Αυξήθηκαν οι ενάρξεις επιχειρήσεων στο 9μηνο του έτους

ΒΕΘ: Αυξήθηκαν οι ενάρξεις επιχειρήσεων στο 9μηνο του έτους

Μπορεί ο αριθμός των λουκέτων και των ενάρξεων στο βιοτεχνικό επιχειρείν να αρχίζει να ισορροπεί, ωστόσο οι «γενναίοι» που εισέρχονται στον επαγγελματικό στίβο είναι περιορισμένοι, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου του Επιμελητηρίου, εγγραφή έκαναν 363 βιοτεχνίες, ενώ ρολά κατέβασαν 375.

Κάνοντας την αναγωγή σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι εγγραφές, οπότε έφτασαν τις 325, παρουσιάζουν αύξηση κατά 11,6% και οι διαγραφές (πέρυσι στο εννεάμηνο σε έξοδο από τον επιχειρηματικό βίο προχώρησαν 374 βιοτεχνίες) καταγράφουν οριακή αύξηση κατά 0,26%.

Κινητικότητα στις ΙΚΕ

Πέρα από τις ατομικές επιχειρήσεις που αποτελούν τις αδιαφιλονίκητες πρωταγωνίστριες στις ενάρξεις, αλλά και στις διαγραφές, διαχρονικά, έντονη κινητικότητα καταγράφουν οι ΙΚΕ καθώς στο εννεάμηνο του 2019 σε εγγραφή προχώρησαν 55 επιχειρήσεις και 2 σε διαγραφή.

Πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα 44 ΙΚΕ μπήκαν στο βιοτεχνικό χώρο και 3 τον αποχαιρέτησαν.

Αναφορικά με τις ατομικές επιχειρήσεις που κρατούν τη μερίδα του λέοντος, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς 228  έκαναν έναρξη, έναντι 216 πέρυσι, ενώ σε παύση λειτουργίας προχώρησαν 301 αντί 268 πέρυσι.

Σε πτώχευση κατά το εξεταζόμενο φετινό διάστημα προχώρησε 1 επιχείρηση, αριθμός αντίστοιχος με τον περσινό, ενώ ασύμφορες κρίθηκαν φέτος 210 βιοτεχνίες και πέρυσι 197.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο